Kakaové maslo má svetlo žltú farbu a jemnú štruktúru. Má krásne kakaové arómu. Dodáva sa v pecičkách. Plody, z ktorých sa kakaové maslo získava, sa bežne vyskytujú vo väčšine tropických oblastí. Kakaové maslo sa spracováva v Nemecku. Kakaové maslo sa používa na riedenie, pridanie chuti, vône a hladkosti do kvalitnej čokolády, rôznych dezertov a krémov. Výborne odoláva vysokým teplotám a preto je vhodné na varenie a aj na smaženie. Kakaové maslo má zároveň vynikajúcu hojace a obnovovacej schopnosti, preto sa používa tradične aj v krémoch na upokojenie suchej a poškodenej kože. Má zvláčňujúce schopnosti a ľahučké čokoládové arómu. Po rozpustení a pridanie do krémov, vytvára hladkú a jemnú, krémovú textúru pri zachovaní všetkých blahodarných vlastností. Používa sa do mydiel, pleťových vôd, krémov, balzamov na pery, v starostlivosti o vlasy. Bod topenia 32 ° C.
Energetická hodnota |
3698 kJ |
Tuky |
100 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
60 g |
Netto váha |
500 g |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Orechy, Sójové zrná, Mlieko |
Príchuť (aróma) |
Mandle |
Distribuce |
SK |