Oválna ošatka z pedigu na domácej oválny bochník chleba. Ručná výroba. Orientačná váha chleba 1,5 kg. Pedigové ošatka na kysnutie chleba Rustikal Dno: 320 x 75 mm Vrch: 370 x 145 mm Výška: 70 mm Pedigové ošatka je ručne zbíjanie, slúži len ku kysnutie chlebového cesta a nepatrí do rúry. Vhodná na kysnutie cca jedenapůlkilový chleba. Orientačné množstvo múky je 750 g (nami udávané veľkosti chleba sú v upečenom stave, múky treba vždy cca polovička). V každom prípade je však potrebné vopred kapacitu práve vašej ošítky vyskúšať, pretože jednak každá ošatka je unikaním ručne vyrobeným kusom a predovšetkým každý chlieb aj múka kysne inak. Rovnako tak je rozdiel medzi chlebom s droždia či kváskovým chlebom. Pečenie chleba je krásna činnosť, nikto vám však nezaručí, že hneď váš prvý chleba bude ten najdokonalejším, aj keď by sme vám to zo srdca priali. Jednoducho to chce vyskúšať. Ako sa s pracuje s ošatka na chleba? Zbíjanie ošatka je vyrobená z prírodného materiálu, môže sa teda stať, že medzery medzi jednotlivými prúty budú nerovnomerné, to však nie je na vadu, naopak, každá ošatka je originál a vtlačí tak vášmu chlebe neopakovateľný raster a typický vzor. Pred použitím košíček vysypte múkou, aby sa dostala do všetkých škár. Pripravte sa na to, že zo škár môže múka prepadávať, vysypávajte košíček teda napríklad na plechu, doske alebo v dreze, aby ste si zbytočne nezašpinili múkou pracovný priestor. Vložte cesto do ošítky a nechajte vykysnúť. Pred pečením chlieb opatrne vyklopte a narežete, aby došlo k "riadenému" prasknutie práve tam, kde chcete. Košíček neumývajte, aby vám neplesnivela. Stačí oprášiť a otriasť.
Použití |
nevhodné do myčky nádobí |
Distribuce |
SK |