Kompletná zmes Sandra Velvet na výrobu obľúbených liatych ciest v červenej farbe. Balenie obsahuje 1 kg zmesi pre prípravu obľúbeného korpusu Red Velvet. Neobsahuje AZO farbivá. Názov torty Red Velvet a jeho originálny recept údajne pochádza z newyorského hotela Waldorf Astoria, kde ho svojim hosťom, ako autorskú špecialitu, podávali už v 20. rokoch minulého storočia. Red Velvet znamená rudý zamat alebo hebkosť, čím sa vyjadruje farba a jemnosť korpusu, ktorý má byť tmavo, či jasne červený alebo červenohnedý. RED VELVET RECEPT: Odporúčané dávkovanie: 0,5 kg zmesi Sandra Velvet, 325 g vody, 90 g oleja. Suroviny spojíme a necháme päť minút napučiavať, potom pomaly premiešavame (ideálne protínačkou) 1 - 2 minúty do hladkej a homogénnej konzistencie. Hotový korpus je šťavnatý a má hladký povrch. Na upečení korpusu o priemere 24 cm je potreba 1 kg tejto zmesi. Ilustračné foto: " Red Velvet Cake Waldorf Astoria " by Hennem08 - Own work. Licensed under CC BY-SA 3. 0 via Wikimedia Commons.
Energetická hodnota |
1621 kJ |
Tuky |
4.6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
1.4 g |
Sacharidy |
76.5 g |
- z toho cukry |
47.4 g |
Bielkoviny |
9.5 g |
Vlákniny |
1.7 g |
Soľ |
1.1 g |
Netto váha |
1000 g |
Farba |
Červená |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Obilniny obsahujúce lepok, Vajcia |
Distribuce |
SK |