Zmes na linecké pečivo. Zmes na výrobu lineckého pečiva - klasiky vykrajované alebo striekané. Jednoduché spracovanie, výborný výsledok. Cesto drží tvar a nerozteká sa, upečené je krehké ale pritom pevné, neláme sa. Dodávaná hmotnosť: 500g Receptúry: základné cesto na vykrajovanie - 500g zmesi 200g masla alebo margarínu, 50g vody - spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme 1 hodinu v chlade odležať. Pokiaľ požadujeme kakaové cesto pridáme na 500g zmesi 20g kakaového prášku. Trené cesto z ákladné - 500 g zmesi, 250 g masla alebo margarínu, 55 g vody, 15 g vanilkovej zmesi + 20 g vody alebo vanilkový puding - zmäknutý tuk vyšľahajte s vodou, pridajte vanilkovú zmes (vanilkový puding) s vodou a potom vmiešajte lineckú zmes (ak chcete kakaové cesto, pridajte do zmesi 20 g kakaa). Cesto na krehké koláče - 500 g zmesi, 135 g masla alebo margarínu, 35 g vody, 50 g vajec a 1,2 g prášku do pečiva - všetko zmiešajte do hmoty a nechajte 1 hodinu.
Energetická hodnota |
1537 kJ |
Tuky |
1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
0.4 g |
Sacharidy |
79.3 g |
- z toho cukry |
29.4 g |
Bielkoviny |
8.3 g |
Vlákniny |
2.1 g |
Soľ |
0.5 g |
Netto váha |
500 g |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Obilniny obsahujúce lepok, Mlieko |
Distribuce |
SK |