Sušené mlieko polotučné , vhodné pre studenú i teplú kuchyňu , veľmi dobre rozpustné aj v studenej vode. Sušené mlieko polotučné je vhodné pre studenú i teplú kuchyňu a veľmi dobre sa rozpúšťa aj v studenej vode. Sušené mlieko môžete použiť ako domácu obdobu poťahovacích a modelovacích hmôt (viď. Recept na cukrové kvietky nižšie). Z hmoty môžete pripravovať zmesi na "jedlé zemiaky" a ďalšie cestá na nepečené cukrovinky a dezerty. Sušené mlieko je vhodné aj pre prípravu domácej čokolády. Recept na cukrové kvietky: 2 polievkové lyžice krupicového cukru zalejte 1 polievkovou lyžicou vriacej vody a povarte. Keď zmes ľahko zhustne, je "na niť", odstavte. V mise zmiešajte 3 čajové lyžičky práškového cukru, 3 čajové lyžičky sušeného mlieka, 1 čajovú lyžičku masla a prípadne potravinárske farbivo. Prilejte cukrový sirup a premiešajte. Ak je zmes príliš riedka, pridajte sušené mlieko. Z hmoty môžete tvarovať kytičky i rôzne postavičky. Dávkovanie : 27g + 200ml teplej vody.
Netto váha |
400 g |
Distribuce |
SK |