Zmes na linecké pečivo. Zmes na výrobu lineckého pečiva - a to ako klasiky vykrajované alebo striekané. Jednoduché spracovanie, výborný výsledok. Cesto drží tvar a nerozteká sa, upečené je krehké ale pritom pevné, neláme sa. Dodávaná hmotnosť 12500g Receptúry: základná cesto na vykrajovanie - 500g zmesi 200g masla alebo margarínu, 50g vody - spracujeme v pevnej cesto, ktoré necháme 1 hodinu v chlade odležať. Ak požadujeme kakaové cesto pridáme na 500g zmesi 20g kakaového prášku. cesto trené základná - 500g zmesi, 250g masla alebo margarínu, 55g vody, 15 g vanilmixu + 20g vody alebo vanilkového pudingu - zmäknutý tuk vyšľaháme s vodou, pridáme rozmiešaný vanilmix (vanilkový puding) s vodou a následne vmiešame linecké zmes (ak chceme kakaové cesto tak pridávame so zmesou i 20g kakaa). cesto krehké na koláče - 500g zmesi, 135g masla alebo margarínu, 35g vody, 50g vajec a 1,2g kypriaceho prášku do pečiva - všetko zmiešame v hmotu, ktorú necháme 1 hod. odležať. Potom vyvaľkáme na plát, ktorý vykrojíme do požadovaného tvaru formy (výborné pre korpusy na pečený tvarohový cheescake, jablkový koláč a pod. ).
Energetická hodnota |
1537 kJ |
Tuky |
1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
0.4 g |
Sacharidy |
79.3 g |
- z toho cukry |
29.4 g |
Bielkoviny |
8.3 g |
Vlákniny |
2.1 g |
Soľ |
0.5 g |
Netto váha |
500 g |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Obilniny obsahujúce lepok, Mlieko |
Distribuce |
SK |