Špaldové-jačmenná zápara, prísada pre zdravšie pečivo. Jednodruhové cereálne obilná zápara obsahujúca varená špaldová zrna, špaldovú trhanka, soľ a kvas. Vhodná pre výrobu chleba i pečiva. Špalda je prastarý typ pšenica s ľahko orechovou chuťou. Cereálne obilná zápara obsahujúca mäkčená špaldová zrna, špaldovú trhanka a jačmenný sladový extrakt. Ideálne najmä pre svetlejšie viaczrnné pečivo, chrumkavý chlieb aj bagety. Zápara je sparené či povarená a napučané zrná zvyčajne z pšenice, jačmeňa, pohánky, špaldy a ďalších typov semienok ako napr. Slnečnica, ľan, sezam a ďalšie. Pomocou záparu získame v pečive zdravé aminokyseliny a minerály. Pečivo tiež zostáva dlhšie čerstvé a vláčne - vopred namočená zrniečka totiž svoju vlhkosť uvoľňujú do upečeného cesta postupne. Odporúčané dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky Balenie: 5 kg .
Netto váha |
5000 g |
Distribuce |
SK |