Makadamové oriešky sú označované za kráľa orechov. Ich úžasná maslová štruktúra a krémová chuť milo prekvapí vaše chuťové poháriky. Makadamové oriešky sú označované za kráľa orechov. Ich úžasná maslová štruktúra a krémová chuť milo prekvapí vaše chuťové poháriky. Svoj názov získali vďaka škótskemu fyzikovi a chemikovi Johnovi Macadamovi, ktorý usiloval o ich cielené pestovania. Ako makadamové orechy využijeme? Tieto oriešky sú vhodné ako do šalátov, tak raňajkových zmesí, rýchlo zasýtia a dodajú veľa energie. Makadamové orechy sú vďaka svojej mäkkosti a krémovitej konzistencii výborné na výrobu makadamových masiel či mlieka. Môžete ich tiež pridať do sušienok či k oživeniu šalátov. Zloženie a benefity makadamových orechov Obsahujú veľa prospešných látok, vitamínov a minerálov, vo veľkom množstve železo, ďalej vápnik, horčík, fosfor, zinok a mangán. Hoci zo všetkých orieškov obsahujú najväčšie množstvo tukov (75%), jedná sa hlavne o jednoduché nenasýtené tuky pre naše zdravie prospešné. Naopak vďaka nízkemu obsahu sacharidov sú vhodné pre nízkosacharidové diéty (low-carb). Nenasýtené mastné kyseliny Omega-7, ktoré obsahujú, sú okrem iného pridávané aj do pleťových krémov. Kvôli vysokému obsahu tukov je uchovávajte na chladnom a tmavom mieste. Zloženie: Makadamové orechy 100%.
Energetická hodnota |
3133 kJ |
Tuky |
76.2 g |
Sacharidy |
2.3 g |
Bielkoviny |
9 g |
Netto váha |
500 g |
Krajina pôvodu |
Austrálie |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Orechy |
Výrobce deklaruje |
Snížený obsah cukru (Low Sugar) nebo bez cukru, Vhodné pro RAW recepty |
Distribuce |
SK |