Káva Turrón v čokoláde supreme Turrón je tradičná španielska cukrovinka vyrobená z kvalitného medu a pražených mandlí. Španieli ju najčastejšie konzumujú najmä počas Vianoc. Turrón sa vyrába v celom Španielsku a keďže ide o staré remeslo, tí, ktorí ho vyrábajú, sa nazývajú turroneros. Základnými surovinami na výrobu turrón sú už spomínané mandle a med, ale vyrába sa aj z lieskových orechov. Existujú dva tradičné druhy turrón: Turrón Jijona alebo turrón blando = mäkký turrón Turrón Alicante alebo turrón duro = tvrdý turrón Okrem tradičného durho turrón existuje mnoho ďalších, ako sú pralinky, marcipán, hľuzovky, žĺtky, ovocie, čokoláda alebo dokonca bez cukru. Zloženie. Kakaová hmota, cukor, kondenzované mlieko, palmový olej, kakaové maslo, glukózovo-fruktózový sirup, stabilizátor sorbitol, kávová esencia, (0,2 %) instantná káva, emulgátor: sójový lecitín, vanilková aróma, E-220, minimálne kakao (35 %). .
Energetická hodnota |
2209 kJ kJ |
Tuky |
37.00 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
21.00 g |
Sacharidy |
42.00 g |
- z toho cukry |
39.00 g |
Bielkoviny |
5.50 g |
Vlákniny |
4.50 g |
Soľ |
0.06 g |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Orechy |
Distribuce |
SK |