Sušené mlieko odtučnené, vhodné pre studenú i teplú kuchyňu, veľmi dobre rozpustné aj v studenej vode. Tzv. hmlové mlieko sa suší v špeciálnych sušiarňach pomocou horúceho vzduchu , mlieko je rozprašované vo forme jemnej hmly do horúcich priestorov 60 - 15 st. C. V ýhodou tejto metódy je , že biologická hodnota aj zmyslové vlastnosti mlieka zostanú zachované. Sušené mlieko sa potom veľmi dobre rozpúšťa aj v studenej vode , jeho konzistencia je sypká a bez hrudiek. Sušené mlieko môžete použiť pre domáce obdobu poťahovacích a modelovacích hmôt (viď. Recept na cukrové kvietky nižšie). Z hmoty môžete pripravovať zmesi na "jedlé zemiaky" a ďalšie cestá na nepečené cukrovinky a dezerty. Sušené mlieko je vhodné aj pre prípravu domácej čokolády.
Netto váha |
25000 g |
Distribuce |
SK |