Chuť leta a domova , česká vanilková zmrzlina z Opočno. Návod na prípravu zmrzlinových zmesí MIXAR®EXTRA a) studenou cestou bez pasterizácie 1 kg sušenej zmrzlinovej zmesi rozmiešame v mixéri v 2 litroch studenej pitnej vody. Necháme asi 15 minút odstáť, znovu premiešame, scedíme, vlejeme do zmrzlinového stroja a v nášľahu zmrazíme. Vytáčame do porcií, prípadne vaničiek. Odporúčanie: pred zmrazením zmrzliny v nášľahu zmes vo vaniach občas premiešajte. Takto pripravená zmes sa môže buď bezprostredne zmraziť v stroji alebo ju môžeme pred zmrazením uchovať pri teplote do +4 ° C. b) teplou cestou s pasterizáciou Zmiešame 1 kg sušenej zmesi s 2 litrami studenej pitnej vody, scedíme a tepelne opracujeme. Technologický postup výroby musí zabezpečiť po pasterizácii následné schladenie tepelne opracovanej zmesi. Takto pripravenú zmes potom spracujeme na mrazenú zmrzlinovú zmes. Zmes sa schladí na teplotu + 4 ° C do 90 minút po pasterizácii. Zmes je možné bezprostredne zmraziť na teplotu -8 ° C a nižšie. Schladenú, nemrazenú zmes uložíme najdlhšie po dobu 48 hodín pri teplote do + 4 ° C. Táto teplota musí byť zachovaná aj pri jej preprave a rozvoze. Pre výrobu shaku odporúčame pomer 1: 4 (1 diel Mixaru®Extra a 4 diely vody) Všetky zmrzlinové zmesi sú bezlepkové. .
Energetická hodnota |
2112 kJ |
Tuky |
24 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
16 g |
Sacharidy |
56 g |
- z toho cukry |
56 g |
Bielkoviny |
15 g |
Soľ |
0.5 g |
Netto váha |
2000 g |
Výrobce deklaruje |
Bezlepkový výrobek - neobsahuje lepek (Gluten free), Neobsahuje AZO barviva (AZO free) |
Krajina pôvodu |
Česká republika |
Príchuť (aróma) |
Vanilka |
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie) |
Mlieko |
Distribuce |
SK |